На календарі 11 вересня: “Іван Пісний прийшов, літо красне відвів”

11.09.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.27, зайде о 19.21. Тривалість дня — 12 год. 54  хв.

* * *

Іменинники: Іван, Олександр, Аркадій, Петро.

* * *

11 вересня в історії України

1864 — народився Павло Грабовський, український поет і революціонер.

1943 — створено Державний український хор імені Григорія Верьовки.

1993 — у Києві відкрито пам’ятний знак жертвам Голодомору 1932-1933 років.

1994 — президент Криму Юрій Мєшков спробував здійснити в АРК державний переворот, видавши укази про розпуск усіх рад, проведення референдуму про довіру Верховній Раді Криму та покладання всієї повноти влади на себе. Переворот не вдався. Соціологічні опитування показали, що кількість розчарованих у політиці Мєшкова в ці дні зросла вдвічі. Невдовзі відбулася відставка уряду АРК, і президент Криму позбувся останніх владних повноважень.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Лише 5-10% українських студентів у Польщі хочуть повернутися на Батьківщину

Найактивніше кількість українських студентів у Польщі зростала у 2016 році. На даний час не менше 40 тис. українських студентів навчається у Польщі, і лише 5-10% з них хочуть повертатися в Україну. Решта збирається продовжити навчання чи проживання у Польщі.

Про це заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця в інтерв’ю «Главкому».

Дипломат підкреслює, що, з одного боку, це добре, що наша молодь їде на Захід, навчається там, набирається досвіду. З іншого боку, за словами Дещиці, від нас від’їжджають молоді люди, і це є певною мірою негативне явище для України, бо їх потребує економіка.

* * *

Погода 11 вересня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +24…+26. Вночі — мінлива хмарність, без опадів, вітер південно-східний, 3-8 м/с, +11…+13 за Цельсієм

* * *

Народний прогноз погоди

11 вересня відзначається свято Усікновення голови пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Івана. День 11 вересня завершує літо: “Іван Пісний прийшов, літо красне відвів”. Цього дня наші пращури слідкували за журавлями: якщо з Івана Пісного журавлі полетіли на південь, то осінь буде короткою, а зима – ранньою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*