На календарі 11 листопада: якщо сьогодні небо заплаче, то слідом за дощем і зима прийде

11.11.2018 / Новини

Сьогодні сонце зійде о 7.35 год., зайде о 16.40. Тривалість дня — 9 год. 05 хв.

* * *

Іменинники: Анастасія, Марія, Ганна, Панас, Кирило, Тимофій

* * *

11 листопада в історії України

1702 — козацькі загони Семена Палія взяли Білу Церкву, відбивши місто в поляків

1896 — народився Віктор Косенко, український композитор і піаніст

1917 — український полк, сформований із делегатів III Всеукраїнського військового з’їзду, придушив більшовицьке повстання в Києві

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Свій золотий ювілей відсвяткував Любомльський професійний ліцей

З нагоди святкування 50-річного ювілею Любомльський професійний ліцей зібрав у своїх стінах педагогів, учнів, випускників, а також гостей не лише з району, а й з області.

Традиційно перше слово було надано керівнику освітнього закладу Володимиру Дуткові, який привітав педагогічний колектив зі святом, а також подякував йому за самовіддану працю, наполегливість, творчі здобутки. Святковий настрій для глядачів створили учні ліцею та вокальні колективи РБК.

* * *

Погода 11 листопада

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 7-12 м/с, температура повітря +10…+12 градусів. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 7-12 м/с, +4…+6 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

11 листопада вшановується пам’ять преподобної Анастасії Римлянки і преподобного Аврамія самітника. Мисливці вірили: “Якщо вовки зграями бродять полями, то чекай великих бід: епідемій, голоду чи війни”. Якщо 11 листопада “небо заплаче, то слідом за дощем і зима прийде”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*