На календарі 11 грудня: сухо і холодно — на спекотне літо, цей день теплий — літо холодне

11.12.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.18, зайде о 16.16. Тривалість дня — 7 год. 58 хв.

Місяць: остання чверть 10 грудня, схід — 00.35 захід — 13.30.

* * *

Іменинники: Василь, Григорій, Федір, Степан, Андрій, Данило, Денис

* * *

11 грудня в історії України

Відзначається міжнародний день гір

1917 — у ніч на 11 грудня сили УНР придушили сплановане на цей день повстання більшовиків у Києві, викривши та арештувавши червоних ватажків. Збільшовичені військові частини вислані ешелонами за межі України;

1991 — Україна оголосила про встановлення дипломатичних відносин із колишніми республіками СРСР.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Костел Святої Трійці в Любомлі — серед місць, які варто відвідати на Волині

Волинська область має безліч місць, які неодмінно варто відвідати. Журналісти порталу ukraine-is зібрали популярні пам’ятки і маловідомі туристичні місця Волинської області в одну збірку, щоб ви з легкістю змогли здійснити подорож по цьому регіону. Так, першим у списку опинився Костел Святої Трійці в Любомлі.

Це найстаріший римо-католицький храм Волинської області! Історія свідчить, що його побудували за указом польського короля Владислава II Ягайло в подяку за перемогу, яку він здобув в цих краях над татарами. Крім того, у переліку цікавих міст нашої області — Шацький національний природний парк.

* * *

Погода 11 грудня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, без істотних опадів, вітер західний, 5-10 м/с, температура повітря 0…+2. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 7-12 м/с, -2…-4 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

11 грудня вшановується пам’ять трьох святих — Василя, Стефана, Григорія. Наші предки за цим днем передвіщали погоду на майбутнє літо: якщо сухо і холодно цього дня – на спекотне літо, а якщо день теплий — на холодне літо. Також звертали увагу на сніг: якщо він випав цієї ночі, то буде лежати, а якщо вдень — не затримається. У минулі часи була традиція 11 грудня слухати воду в криницях: якщо чути плескіт, значить і гроші будуть водитися.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*