На календарі 10 вересня: чути грім — до теплої осені

10.09.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.26, зайде о 19.23. Тривалість дня — 12 год. 57  хв.

* * *

Іменинники: Ганна, Захар, Анатолій, Арсен, Григорій.

* * *

10 вересня в історії України

1885 — народився Олександр Палладін, український біохімік, перший в СРСР дослідник біохімії нервової системи та біохімії вітамінів.

1894 — народився Олександр Довженко, видатний український письменник і кінорежисер.

1991 — відбулося надзвичайне засідання виконкому Федерації футболу України, на якому схвалено ідею проведення в 1992 р. першого національного чемпіонату.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Шацькі веслувальники присвятили Україні свої перемоги

Веслувальники Шацької дитячо-юнацької спортивної школи взяли участь у відкритих республіканських змаганнях з веслування на байдарках і каное на призи олімпійського чемпіона Сергія Макаренка. Змагання, які відбулися в місті Брест Республіки Білорусь з 5 по 7 вересня на базі веслувального каналу, об’єднали чимало команд-учасниць з Білорусі і України. Нашу державу представляли на спортивному заході 3 команди: з міст Луцьк, Львів і селища Шацьк. Веслувальники Шацької дитячо-юнацької спортивної школи (всього 13 спортсменів) достойно виступили на змаганнях, завоювавши 4 медалі.

* * *

Погода 10 вересня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, опади не очікуються, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +26…+28. Вночі — мінлива хмарність, опади не очікуються, вітер південно-східний, 3-8 м/с, +12…+14 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

10 вересня вшановується пам’ять преподобного Сави Крипецького. Наші пращури славили врожай, починались веселі осінні ярмарки. Люди не даремно поспішали впоратись з польовою роботою, оскільки з цього часу нерідко розпочинались осінні дощі. Якщо у цей день було чути грім, то він передвіщав теплу осінь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*