На календарі 10 травня: схід сонця ясний — літо, ймовірно, вітряним буде

10.05.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.40, зайде о 20.59. Тривалість дня — 15 год. 19  хв.

* * *

Іменинники: Семен, Степан, Георгій, Юрій, Іван.

* * *

10 травня в історії України

1925 — у Києві за проектом професора Євгена Патона побудовано міст імені Євгенії Бош.

1990 — вперше проведено всеукраїнський тиждень пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років та сталінських репресій. Розпочався він у селі Рижавка Уманського району Черкаської області, де 1933 року загинуло понад три тисячі осіб.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

230 тисяч українців постраждали від сучасного трудового рабства, – ЗМІ

За даними Міжнародної організації міграції, від сучасного трудового рабства за роки Незалежності постраждали майже 230 тисяч українців. Більшість з них – це нелегальні мігранти. Важка і понаднормова робота, низька зарплата, погані умови для життя, брехня роботодавців, приниження і постійні образи. А іноді навіть робота без паспорта. За словами експертів, опинитися нелегальним працівником за кордоном – і є трудовим рабством.

* * *

Погода 10 травня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +16…+18. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 3-8 м/с, +7…+9 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

10 травня відзначається день пам’яті апостола і священномученика Симеона, сродника Господнього. У народі цього святого називали Семен-ранопашець і казали: “Час орати, коли грім гримить, ліс у листя одягається, жайворонок заспівав, а водяні жабенята квакати починають”. Якщо у цей день спостерігається ясний схід сонця, то літо, ймовірно, вітряним буде.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*