На календарі 10 квітня: вранці туман та іній — на багатий урожай фруктів, овочів і злаків

10.04.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.39, зайде о 20.11. Тривалість дня — 13 год. 32 хв.

* * *

Іменинники: Марія, Іларіон, Степан, Ілля, Сава.

* * *

10 квітня в історії України

1864 — у Львові почав роботу перший професійний український театр “Руська бесіда”. Над постановками п’єс у ньому працювали Микола Садовський, Марко Кропивницький, Микола Вороний.

1944 — війська Третього Українського фронту визволили Одесу від нацистських військ.

1995 — Україна і Китай підписали договір про військове співробітництво.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Любомльчанка, залишившись без роботи, розпочала власну справу

Любомльчанка Оксана Дубина, залишившись без роботи, звернулась за допомогою в Любомльську районну філію Волинського ОЦЗ.

Під час першої зустрічі фахівець служби зайнятості ознайомила з переліком вільних робочих місць і вакантних посад, запросила на семінари з техніки пошуку роботи, – інформує прес-служба Любомльської районної філії ВОЦЗ.

Відвідавши семінар “Як розпочати свій бізнес?” Оксана повернулась до ідеї стати успішним бізнесменом. Ознайомившись з матеріалами щодо організації підприємницької діяльності, фотостендами та іншою інформацією про успішних підприємців, яким служба зайнятості допомогла у започаткуванні бізнесу, жінка звернулась за індивідуальною консультацією до кар’єрного радника.

В результаті була скерована на навчання для підвищення свого професійного рівня і набуття додаткових знань з організації малого підприємництва.

Так, у березні торік Оксана Дубина зареєструвалась як суб’єкт підприємницької діяльності і почала втілювати в життя свій проект.

* * *

Погода 10 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер південно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +22…+24. Вночі — можливий дощ, вітер східний, 3-5 м/с, +8…+10 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

10 квітня Церква вшановує пам’ять святого преподобного мученика Євстратія Печерського і преподобного Іларіона Нового. У минулі часи у цей день, якщо закінчувались заморозки, виганяли худобу на пасовисько. В залежності від температури повітря з цього дня вилітають джмелі і комарі. Наші пращури продовжували спостерігати за птахами і складати по ним прогноз погоди: якщо птахи вили гнізда на сонячній стороні, очікувалось холодне літо, якщо на тіньовій стороні, то літо мало бути теплим. Також вважається, що туман та іній вранці 10 квітня віщують багатий урожай фруктів, овочів і злаків.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*