На календарі 10 червня: день тихий — урожай буде хорошим

10.06.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.08, зайде о 21.38. Тривалість дня — 16 год. 30  хв.

Місяць: остання чверть 6 червня, схід — 3.32, захід — 17.11.

* * *

Іменинники: Олексій, Дмитро, Павло.

* * *

10 червня в історії України

1911 — народився Петро Вескляров, український актор театру й кіно. Телевізійний казкар Дід Панас — легендарний ведучий програми “На добраніч, діти!”.

1951 — народився Василь Шкляр, один із найвідоміших і найулюбленіших сучасних українських письменників. Рішенням Комітету з Національної премії України ім. Тараса Шевченка визнаний лауреатом цієї премії 2011 року.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

У Шацькому коледжі відбулося змагання лісорубів

За звання “кращий” з розбирання і збирання пиляльного вузла пили, обрізки сучків, точного розкряжування та розкряжування деревини комбінованим способом  змагалися студенти третього курсу.

Організатори заходу акцентували на дотриманні вимог охорони праці під час виконання усіх вправ, швидкості їх виконання та недопущенні порушення розроблених правил.

* * *

Погода 10 червня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +26…+28. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +13…+15 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

10 червня відзначається день пам’яті преподобного Микити сповідника. Святий Микита в народі вшановується як сторож гусей, тому по-простому його називають Гусятником. Це обрядове свято. Гуси з весни вимагають ретельного догляду, оскільки гусенята в цей час часто гинуть. Щоб врятувати їх від гибелі народ і дав їм святого покровителя. У народі вважається — якщо день тихий, то урожай буде хорошим. Слідкували також за конюшиною: “Конюшина зближує листочки – до негоди”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*