На календарі 1 травня: зозуля довго кує — тепло прийде, а холод відійде

01.05.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.56, зайде о 20.45. Тривалість дня — 14 год. 49 хв.

* * *

Іменинники: Кузьма, Віктор, Іван, Антон.

* * *

1 травня в історії України

1885 — народився Микола Кащенко, український біолог, один із перших українських академіків, засновник Національного науково-природничого музею Академії наук України, що в Києві.

1966 — студент Георгій Москаленко з товаришем Віктором Куксою вночі встановили на даху Київського інституту народного господарства український національний прапор.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Українці боргують мільярди за газ та гарячу воду

Трохи краще платили за холодну воду та водовідведення. Наприкінці березня українці найбільше заборгували за газ, централізоване опалення та гарячу воду. Як повідомили у Держстаті, це мільярдні суми. Трохи краще платили за холодну воду та водовідведення, вивіз сміття та електроенергію. Всього українці за березень сплатили 11,5 мільярда гривень за комунальні послуги. Середній рахунок становив 1872 гривні.

* * *

Погода 1 травня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +12…+14. Вночі — можливий дощ, вітер північно-західний, 7-12 м/с, +4…+6 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

1 травня відзначається день святого Косми, єпископа Халкідонського. З цього дня вже можна висаджувати різні овочі. У давнину з цього приводу говорили: “Сій моркву і буряк на Кузьму”.

У минулі часи вважалось, що якщо початок травня теплий, то в кінці обов’язково буде холодно, і навпаки. Це час ранніх гроз. На початку травня цвіте в’яз, агруз, зеленіє чорна смородина. Також в народі вважається: “Зозуля 1 травня довго кує — тепло прийде, а холод відійде”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*