На календарі 1 листопада: проводи осені і зустріч зими

01.11.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.17 год., зайде о 16.57. Тривалість дня — 9 год. 40 хв.

* * *

Іменинники: Іван, Леонтій, Олексій.

* * *

1 листопада в історії України

1918 — «Листопадовій чин» у Львові: після того, як стало відомо про приїзд польської комісії, котра мала перебрати в австрійців владу над Західною Україною, українці взяли владу в місті збройним шляхом. У ніч із 31 жовтня на 1 листопада стрілецькі частини, очолювані сотником Дмитром Вітовським, зайняли всі найважливіші урядові установи у Львові, що стало передумовою проголошення ЗУНР

1939 — народився Федір Стригун, український режисер, актор театру і кіно.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

У Заозерному запрацювало вуличне освітлення

Загалом у селі встановлено 40 ліхтарів. Ціна питання, яке втілювалося в життя на умовах співфінансування — 360 тисяч гривень. З цієї суми 180 тисяч — кошти обласного бюджету, 100 — районного, решта — внесок сільської ради. Як розповів кореспондентові “КОРДОНу” Згоранський сільський голова Олександр Лукашук, загалом на вулицях Заозерного встановлено 40 ліхтарів, які освітлюватимуть ділянку загальною протяжністю 3,5 кілометра.

* * *

Погода 1 листопада

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 3-8 м/с, температура повітря +6…+8. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 7-12 м/с, 0…-2 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

1 листопада відзначається день пам’яті святого Садока, єпископа Персидського. Здавна перший день листопада вважався проводами осені, зустріччю зими і святкувався усюди. Якщо цього дня буде холодно і піде сніг, то весна прогнозується пізня і холодна, а якщо на Садока відлига — у наступному році слід чекати на теплу і ранню весну.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*