На календарі 1 липня: події, факти, прогнози

01.07.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.12, зайде о 21.43. Тривалість дня — 16 год. 31  хв.

* * *

Іменинники: Леонтій, Єфрем

* * *

1 липня в історії України

1937 — Раднарком України ухвалив закон про створення в УРСР заповідників.

1989 — у Києві відбувся установчий з’їзд Народного руху України.

1990 — в Україні скасовано декретний час (поясний час, переведений на 1 годину вперед; був уведений постановою Раднаркому СРСР від 16 червня 1930 р. з метою більш раціонального використання світлої частини доби й перерозподілу електроенергії між побутовим і виробничим споживанням)

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Волинська чорниця поповнила місцеві бюджети на 110 тисяч гривень

Початок сезону заготівлі чорниці та іншої дикорослої продукції додав місцевим бюджетам 110 тисяч рентної плати за спецвикористання дикорослої продукції. Про це повідомляє сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

«Ми просимо керівників органів місцевого самоврядування максимально сприяти легальним заготівельникам ягід, грибів та лікарських рослин, оскільки саме вони наповнюють бюджети громад. Щодо представників комерційних структур, які прагнуть вивезти за межі області стратегічно важливу чорницю та іншу вартісну лісову продукцію без сплати належних податків, то в інтересах громади переконати таких бізнесменів працювати в правовому полі», – наголосила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

* * *

Погода 1 липня

Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 12-17º тепла, вдень 24-29º тепла у Луцьк вночі 14-16º тепла, вдень 26-28º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

1 липня вшановується пам’ять мучеників Леонтія, Іпатія і Федула. У давні часи 1 липня відзначався Ярилин день — день пекучого сонця. З цієї нагоди організовувались народні гуляння. Наші предки цього дня спостерігали за травою: якщо вранці вона суха — на ніч буде дощ. У цей час відцвітає малина, починають квітнути лілії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*