На календарі 1 квітня: день вітряний — рік такий же

01.04.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.59, зайде о 19.56. Тривалість дня — 12 год. 57 хв.

* * *

Іменинники: Дарина Софія, Мар’яна, Дмитро.

* * *

1 квітня в історії України

1809 — народився Микола Гоголь, український письменник.

1989 — вийшов у світ перший номер науково-популярного ілюстрованого журналу “Пам’ятки України” — органу Українського товариства охорони пам’яток історії та культури і Українського фонду культури.

1992 — Україна та Нідерланди встановили дипломатичні відносини.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Вишнів — чемпіон Любомльщини з баскетболу

У спортзалах Любомльського професійного ліцею і міської ЗОШ № 3 відбулася першість району з баскетболу. До участі у турнірі зголосилися сім команд: районна гімназія, Олеськ, Вишнів, Куснища, Штунь, СК “Літос” Згорани, Любомль. Спершу учасники позмагалися у груповому етапі, за умовами якого команди, які займали у групах другі місця, боролися за “бронзу”, а переможці груп зустрічалися у фіналі. Таким чином, третім призером став СК “Літос”, другим — Любомль, переможцем — Вишнів.

* * *

Погода 1 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують ясну погоду без опадів, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +9…+11. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер східний, 7-12 м/с, 0…-2 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

1 квітня вшановується пам’ять мучеників Хрисанфа і Дарії. У народі цей день називали “Дарія Брудні Ополонки”. У цю пору року доводиться обходити бруд біля ополонок, шукати проходи між прогалинами. Наші пращури про цей день говорили: “На Дарію ополонки мутяться”. Якщо вночі зірок не видно, можна чекати теплої погоди; якщо день вітряний, то й весь рік буде таким. У цей час у небі з’являються перші шуліки.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*