На сесії Любомльської міської ради розглянули низку важливих питань міста

29.03.2016 / Новини

Сьогодні, 29 березня, у Любомлі відбулась чергова сесія 7-го скликання Любомльської міської ради. Усього на порядку денному було 10 питань.

На сесію прибуло 18 із 26 депутатів міської ради, а також  депутат обласної ради Володимир Дибель.
Його запросили зайняти місце у президії ради, але він відмовився.

Уперше на сесії депутати голосували поіменно. Перед кожним окремим рішенням секретар зачитував прізвище депутата, а той відповідав “за”, “проти”, “утримався”. Це ініціював міський голова Роман Ющук, посилаючись на закон “Про місцеве самоврядування”, а саме статтю 59 цього закону.

До порядку денного міський голова запропонував внести питання на розгляд про перейменування вулиць, реформування редакції газети “Наше життя” та про затвердження мобілізаційної підготовки та її фінансування.

Насамперед було розглянуто чимало депутатських запитів та звернень, у яких було висвітлено питання та прохання жителів міста. Наприклад, депутат Вікторія Лізарова зачитала звернення жителів вулиці 1-го Травня щодо благоустрою дороги вулиці. Депутат Катерина Мокренко звернулась із запитом взяти на міську раду сплату комунальних послуг для чотирьох сімей загиблих учасників АТО.

Микола Шлапа зачитав звернення про проект меліорації Любомля, Людмила Шлапа – про очисні споруди міста. Леонід Богдан зачитав звернення до міського голови щодо “глухих” розслідувань підпалів гаража тодішнього громадського активіста Олександра Мікульського та будинку депутата міської ради Романа Строцюка. Усі запити були підтримані депутатами одноголосно.

Також Леонід Богдан особисто запропонував обговорити питання щодо об’єднання громад. Як приклад навів, що ОТГ у сусідніх районах проходить, як-от у Шацьку, а в Любомлі вже необхідно починати думати над цим питанням.

Роман Строцюк подав запит про встановлення пам’ятної дошки загиблому учаснику АТО Віктору Мандзику. Депутати запит підтримали. Також Роман Строцюк зачитав особисте звернення до міського голови про те, щоб заборонити продаж алкоголю у певний час, тобто депутати могли внести свої пропозиції щодо цього. Цю пропозицію підтримали, проте відправили на доопрацювання.

Анатолій Жолоб, голова земельної комісії, запропонував виділити 50 тис. грн із бюджету міської ради на програму “Безпечне місто”, яка передбачає встановлення відеоспостереження на центральних вулицях міста. Цю пропозицію депутати підтримали одногослосно.

Відділ освіти Любомльської РДА звернувся до міської ради щодо виділення 20 тис. грн на спортивну школу, а саме облаштування кімнати для дзюдо. Депутати також підтримали це звернення одноголосно.

Але найбільше часу та нервів депутатів зайняло питання про затвердження земельних ділянок та обговорення надання їх громадянам. Найперше прізвище у списку, який був озвучений землевпорядником, був Микола Оніщук, теперішній заступник міського голови. Депутатів насторожило, чому саме так і звідки взявся цей список? Депутат Василь Кравчук висловив твердження, що список формує сам мер міста. Після цього було вирішено заяви на земельні ділянки повинні подаватися публічно.

Оскільки депутати працювали без перерви й “вирішили” чимало важливих питань, сесію було перенесено аж на 14 днів. Тобто депутати міської ради продовжать свою роботу 12 квітня. Попередньо оголошений час – 14.00.

_DSC0061

_DSC0116

_DSC0085

_DSC0050

_DSC0190

_DSC0044

_DSC0159

 

3 Коментарів На сесії Любомльської міської ради розглянули низку важливих питань міста

  1. Журналіст кордону молодець,висвітлюе цікаві факти і правду .Це не то що газета наше життя ніколи не пише правду.Потрібно громаді підняти питання про закриття газети “наше життя”

  2. Депутатові – ПНХ
    Юрі – скрути цю альтернативу у трубку і запхай у дибельовську ср*ку, яку ти старанно лижеш

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*