На березі Згоранського озера відсвяткували Івана Купала

07.07.2021 / Новини

Доволі багатолюдно було на березі Великого Згоранського озера. Втім, це й не дивно, адже тут щороку проводяться  традиційні народні гуляння — купальське фольклорне свято «Цвіт папороті».

Винятком став минулий рік, коли через пандемію коронавірусу його не проводили, – пише Наше життя.

Нині ж карантинні обмеження послаблено, відтак, вчора, якщо перефразувати відомий вислів, дороги з різних куточків Любомльщини вели у Згорани.

Кілька годин тут вирувала феєрія народної і сучасної пісні. Нею серця численних глядачів тішили не тільки художні колективи і виконавці зі Згоран та Головненської громади, до якої входить це село, а й Любомльської, Вишнівської, Шацької громад.

Зі святом глядачі привітали: Головненський селищний голова Микола Демедюк, староста Згоранського округу Олександр Лукашук, депутат Ковельської райради Володимир Захарко.

Невід’ємним атрибутом свята стали гумористичні сценки, купальський обряд і театралізоване дійство, під час якого дівчата пускали вінки на воду, а русалки жартома обливали гостей.

Було куди витратити зайву енергію й дітворі, для якої працювали різноманітні атракціони, батути. Також гості могли скуштувати різноманітних смаколиків.

А щойно стемніло, на березі чудового озера спалахнуло велетенське купальське вогнище, яке освітило все навколо. Завершила святкову програму дискотека.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*