На Азовському морі створюють базу ВМС України

17.09.2018 / Новини

На Азовському морі до кінця року мають створити військово-морську базу ВМС ЗСУ.

Про це повідомляє Українська правда.

“В Бердянську спущено на воду два артилерійські бронекатери Військово-морських сил України. Планується, що до кінця року на Азовському морі створять військово-морську базу ВМС Збройних сил України”, – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що це “створить умови для відсічі агресивним діям Російської Федерації в цьому регіоні”.

Нагадаємо, останнім часом Росія затримує іноземні судна, які йдуть в українські порти на Азовському морі, фактично блокуючи цей канал торгівлі. Українські прикордонники заявили, що росіяни “почали жорстку політику затримання і огляду суден” у Керченській протоці.

28 серпня президент Петро Порошенко доручив провести засідання Ради нацбезпеки і оборони для пошуку відповіді на протиправні дії Росії в Азовському морі.

Посольство Росії в США називає дії української влади в Азовському морі “піратством” і закликає Сполучені Штати припинити заступатися за українські судна.

Глава українського МЗС Павло Клімкін заявив, що Україна у своїй реакції на провокації Росії в Азовському морі має використовувати комплексний підхід – і юридичні дії у міжнародних судах, і безпекові рішення, і співпрацю з міжнародними партнерами.

Президент Порошенко в інтерв’ю The Washington Post заявив, що метою Росії є окупувати Азовське море так само, як вона окупувала Крим.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*