Митрополит Луцький і Волинський сказав, коли святкувати Різдво

18.12.2018 / Новини

Святкувати Різдво Христове 25 грудня та 7 січня порекомендував митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Про це йшлося 18 грудня під час прес-конференції, – повідомляє ІА Волинські новини.

“Найбільш болюче для суспільства питання, більш болюче, ніж об’єднавчий собор, – це дата святкування Різдва Христового. Є григоріанський календар, і є юліанський календар. На мій особистий погляд, ми повинні залишатися так, як звикли. Звичайно, що Константинопольський патріархат і переважна більшість східних церков святкують Різдво Христове відповідно до григоріанського календаря 25 числа, так, як і російська церква святкує Різдво Христове 25 числа, але згідно з юліанським календарем. Тобто всі церкви святкують Різдво 25 числа, тільки це 25 числа по одному календарю випадає в один день, а по іншому – в другий. І ця різниця – в 13 днів. Тому в нас є такий абсурд, який зберігся від бувшої радянської влади… На моє переконання, не треба на сьогоднішній день календар піднімати на поверхню, інакше він розділить українське суспільство, а Різдво Христове рекомендую святкувати наступним чином: починайте його відзначати 25 грудня, а завершуйте 7 січня, починаючи чистою літургією і завершуючи чистою літургією”, – сказав Михаїл.

А для того, щоби не грішити й не порушувати піст, владика порадив розпочинати постити 14 листопада і до 24 грудня.

Також Михаїл розповів про свої традиції підготовки до Різдвяних свят. Він зазначив, що у перший день посту за вечерею запалює свічу й вішає на ялинку зірку, на другий тиждень посту теж запалює свічку й уже чіпляє дві-три іграшки.

“І коли настає свято, у мене все прикрашено й готово до свята. В мене вже звучать колядки в домі. Так я готуюся до народження Христа», – зазначив владика. І додав, що “піст – це не заборона, а обмеження”.

Читайте також:

1 Коментар Митрополит Луцький і Волинський сказав, коли святкувати Різдво

  1. Схоже чергова лукава ідея, якою хочуть задушити давнє українське православ’я!
    Спитаєте чому? Бо руйнується вся православна сакральна основа Різдвяно-Колядного циклу, а з ним і основи української ментальності та державності!
    Прочитайце це, щоб переконатись у небезпеці та єзуїтській облуді – ‘https://davniaistoriia.blogspot.com/2018/12/25.html

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*