Минулоріч 200 мільйонів трудових мігрантів відправили додому 528 мільярдів доларів

17.06.2019 / Новини

У 2018 році 200 мільйонів трудових мігрантів відправили додому близько 528 мільярдів доларів.

Про це повідомляє ООН з нагоди Міжнародного дня сімейних грошових переказів, який відзначають 16 червня.

За даними ООН, в 2018 році число міжнародних мігрантів досягло 244 млн чоловік, 200 мільйонів з них є економічними мігрантами. Сукупна сума коштів, які вони відправляють на батьківщину, більш ніж в три рази перевищує обсяги офіційної допомоги з метою розвитку, а також перевершує обсяги прямих іноземних інвестицій. Половина всіх грошових переказів надійшла в сільські райони, для жителів яких ці засоби мають найбільше значення.

Ці гігантські цифри складаються з невеликих сум в 200 або 300 доларів, які мігранти регулярно переводять своїм сім’ям. За оцінками організації, 75% грошових переказів спрямовуються на задоволення поточних потреб – оплату житла, купівлю продовольства, а решта 25% – на інші цілі.

Ще недавно грошові перекази не враховувалися, а внесок мігрантів залишався невизнаним. Потім фахівці, які займаються питаннями розвитку, поступово усвідомили, що грошові перекази становлять величезну важливість.

Зараз же ООН закликає уряди, представників приватного сектора, а також неурядових організацій і всіх членів суспільства сприяти тому, щоб ці кошти були витрачені з максимальною ефективністю.

Найважливіша роль переказів відзначена в Глобальному договорі про безпечне, впорядкованої і регулярної міграції, прийнятому в грудні 2018 року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*