Микола Пархомук розповів про здобутки району за 2016-ий рік

29.08.2016 / Новини

Про те, що вже реально зроблено в районі та про плани на майбутнє, повідомив голова райдержадміністрації.

Про це пише Район.Любомль.

“Завершуються роботи з реконструкції навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» у селі Рівне, загальною кошторисною вартістю 6328,9 тисяч гривень. На стадії завершення перебувають будівельні роботи на об’єктах, які фінансуються по проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду”, – розповів Микола Пархомук.

Вперше в бюджетах Рівненської, Римачівської, Вишнівської сільських та Любомльської міської рад передбачено кошти на капітальний ремонт доріг загального користування місцевого значення в сумі 2,8 мільйонів гривень на умовах співфінансування з обласного та місцевого бюджетів. У результаті заплановано провести реконструкцію та ремонт доріг на загальну суму 9,8 мільйонів гривень. Наразі освоєні кошти складають 5,6 мільйонів гривень.

Крім того, на умовах співфінансування (50%) з обласним бюджетом цього року місцевими бюджетами району передбачено кошти на проведення ремонту вулиць та доріг комунальної власності у сумі 2,5 мільйонів гривень. Любомльська міська, Рівненська, Вишнівська сільські ради на сьогодні здійснюють капітальні та поточні ремонти комунальних доріг за рахунок власних коштів. До кінця поточного року планується використати на ці цілі майже 9 мільйонів гривень.

У цьому році на ці роботи вже освоєно 1,2 мільйони гривень, зокрема завершено капітальний ремонт дороги «Борове-Рівне» та розпочато роботи по дорозі «Коцюри-Бабаці».

Наш район отримав перемогу у конкурсі і є учасником міжнародного проекту щодо налагодження роботи центру надання адміністративних послуг відповідно до європейських вимог, реалізація якого буде здійснюватись у 2017 році. Загальна кошторисна вартість становить 1,5 мільйони гривень у тому числі кошти ЄС складають 1 мільйон гривень.

На умовах співфінансування з державного та місцевих бюджетів до кінця поточного року планується придбати три шкільних автобуси.

“Хочу підкреслити, що вагомий вклад у розвиток району здійснюють державні підприємства Державне підприємство «Любомльське лісове господарство» (директор Сергій Боярчук), «Прибузьке лісове господарство» (директор Григорій Ющук)”, – наголосив керівник райдержадміністрації.

Значні обсяги робіт із будівництва об’єктів соціальної сфери в районі здійснює товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельник». Підприємство має належний технічний та кадровий потенціал і може виконати будівельні роботи на належному рівні.

Нині в районі активно розвиваються і працюють суб’єкти малого та середнього бізнесу. ТзОВ «Верніколор» – офіційний дистриб’ютор високоякісних лакофарбових матеріалів провідних виробників Італії. Це підприємство є одним із найбільших платників податків у районі.

Приватне підприємство«Фолсаж» займається виготовленням плівки для вакуумного пакування.

Пекарня підприємця Оксани Козел, де за добу випікають до 4,5 тисяч буханок хліба та 2 тисячі штук хлібобулочних виробів. На підприємстві працевлаштовано 30 людей. Асортимент продукції на сьогодні нараховує 59 найменувань і продовжує збільшуватися. Також у районі з метою забезпечення населення екологічно-чистою продукцією успішно працюють підприємства: «Екоферма», яке займається розведенням овець і кіз (у майбутньому планує будівництво молочного блоку), та  «Вест-Фенікс», яке займається розведенням страусів і овець м’ясного напрямку (у найближчих планах – вирощування лохини на 150 гектарах).

У сфері сільського господарства варто згадати агропідприємства: «Екопель», «Олміт», які активно заключають договори оренди земельних ділянок із власниками паїв з метою їх використання для сільськогосподарського товарного виробництва.

Слід згадати і сільгосппідприємство «Куснище», це одне із небагатьох підприємств, яке є ровесником незалежності і продовжує розвиватися сьогодні.

Розвивається в районі й галузь садівництва. Потужним господарником є Олександр Козачук, який очолює ТзОВ «Україна ГОЛД-САД, ТзОВ «УПБ САД», Науково-виробниче підприємство «Відродження». Він вирощує на 100 гектарах смородину, 33 гектара засаджено яблунями та 2 гектара – сливами.

Важливим напрямком розвитку економіки району є залучення іноземних інвестицій. У поточному році ТзОВ «Л-Транс» (керівник Михайло Жук) планується залучити мільйон євро іноземних інвестицій на будівництво спеціальних складів для зберігання вантажів і послідуючого перевантаження з вагонів колії.

Є економічні здобутки, є спільні наміри. Проблем теж чимало. Але я переконаний, що разом ми зможемо побудувати державу і подолати всі труднощі. Для цього у нас був, є і буде потенціал справжніх українців, які понад усе люблять свою Батьківщину».

1 Коментар Микола Пархомук розповів про здобутки району за 2016-ий рік

  1. Скажіть пане Пархомук,а що ви особисто зробили і які ваші здобутки для району?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*