Ми зібрали інформацію щодо потреб медзакладів 19-го округу, — Ігор Гузь

23.03.2020 / Відео, Новини

Народний депутат Ігор Гузь на офіційній сторінці у соцмережі звернувся до жителів округу № 19, усіх волинян, українців.

Це звернення зумовлене тим, що люди дуже багато пишуть в особисті повідомлення парламентареві, телефонують. Усі вони хочуть дізнатися інформацію з перших вуст, що відбувається насправді й коли, зокрема, медичні заклади Волині будуть укомплектовані, щоб цілком адекватно реагувати на боротьбу з коронавірусом.

  «В області створений штаб, який координує усю ситуацію. Обласна рада вже виділила 60 мільйонів гривень. Кошти ці зняті майже з усіх капітальних видатків. Аналогічно зробила і Луцька міська рада, залучивши ще майже 60 мільйонів. Плюс 20 мільйонів виділив Фонд «Тільки разом».

Минулого тижня ми оперативно зібрали інформацію щодо потреб медзакладів Любомля, Володимира, Нововолинська, Іванич. Є таблиця потреб – від масок, антисептиків, захисних костюмів до облаштування всього потрібного для «швидких» і не тільки. Кошти акумулюються і координуються обласною лікарнею. Ми підключаємо всі можливі зв’язки щодо закупівлі, бо тут непроста ситуація. І в міру можливого, коли будуть зроблені закупівлі, надходження будемо розвозити у регіони. Але не приховуємо, що пріоритет – на обласні заклади, бо вони візьмуть на себе основний удар. Я цю ситуацію намагаюся тримати на контролі. В області контактуємо з депутатами-волинянами.

Закликаю усіх волинян, українців сидіти вдома, не порушувати карантин, особливо це стосується людей поважного віку. Не ризикуйте своїм здоров’ям! Шукайте собі заняття, але не комунікуйте із зовнішнім світом без крайньої потреби.

Щодо проведення засідання Верховної Ради з питання введення в країні надзвичайного стану – сьогодні в уряду є достатньо важелів, щоб втілювати задумане. Не бачу сенсу вводити надзвичайний стан, бо інструменти, які потрібні, є в президента і в уряду: від зупинки громадського транспорту до введення блокпостів. Я противник цього засідання.

Моя команда працює в онлайн режимі. Вся інформація щодо цього є на офіційній сторінці у Фейсбуці», – сказав нардеп.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*