МВФ дає невтішний прогноз щодо нового траншу для України

20.06.2018 / Новини

У Міжнародному валютному фонді повідомили, що перегляд програми та, відповідно, отримання траншу макрофінансової допомоги відбудеться після виконання Україною всіх її зобов’язань.

Про це йдеться у заяві директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард опублікованій за підсумками телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком, що відбулася напередодні, – інформує 24 канал.

“Ми домовилися і надалі тісно співпрацювати з урядом для вчасної імплементації цих та інших передумов — передусім стосовно цін на газ та бюджету — що є критично важливими для завершення поточного перегляду програми, що підтримується МВФ”, – повідомила Лагард.

Крім цього, Лагард у своїй заяві зазначила на необхідності віднесення до юрисдикції Вищого антикорупційного суду всіх справ, зокрема апеляцій на судові рішення першої інстанції з корупційних справ.

Також ключовими вимогами МВФ є підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня та збалансування державного бюджету і зведення його дефіциту до 2,5% від ВВП України.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*