Може бути без симптомів: медики назвали п’ять прихованих ознак СOVID-19

16.04.2020 / Новини

Вчені з Оксфордської школи у Великобританії назвали  п’ять ознак, які можуть насторожити людину і запідозрити інфікування коронавірусом.

Про це повідомляє РБК- Україна.

Медики стверджують, що коронавірус у деяких пацієнтів може протікати безсимптомно, або симптоми можуть бути змазаними та прихованими. Деякі ознаки маскують коронавірус зовсім під інші захворювання.

Одна з ознак – це втрата смаку і нюху і її вже включили в список симптомів. Однак іноді втрата смаку і нюху є єдиною ознакою того, що людина підхопила COVID-19.

Другою ознакою вчені назвали проблеми з травленням і це не пов’язано з раціоном харчування або конкретними продуктами. Може бути діарея, нудота, розлад шлунку і навіть блювота.

Третя ознака – запалення слизової оболонки очей (кон’юнктивіт). У пацієнтів відзначаються й інші особливості – в органах зору з’являються червоні плями та жилки в очах можуть змінити своє забарвлення.

Четверта ознака – безпричинна втома. Як зазначають медики, втома виникає не від фізичної роботи й супроводжується повним занепадом сил. Втома може супроводжуватися сильною сонливістю і неприємними відчуттями у вигляді ниття у всьому тілі.

П’ята ознака – шкірні прояви у вигляді кропив’янки, почервоніння, відчуття обмороження або вогнища алергічних реакцій. Зазвичай ці явища з’являються без видимих причин і можуть зникати протягом двох діб.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*