МОЗ створює Нацраду з громадського здоров’я

10.07.2018 / Новини

В Україні мають намір створити Національну раду з питань громадського здоров’я. Ії завдання – відстоювати інтереси громадського здоров’я в усіх сферах державної політики.

Про це повідомляє “Слово і Діло” з посиланням на прес-службу МОЗ.

Відзначається, що новий орган буде виконувати консультативні функції при Кабінеті міністрів. Створення такого органу передбачено законопроектом Про систему громадського здоров’я, представленого відомством на громадське обговорення.

Передбачається, що повноваження прийняття рішень надаються органам місцевої влади, що, на думку авторів законопроекту, дозволить оперативно вирішувати питання.

Крім того, передбачений принцип регіональної екстериторіальності – в кожній області буде функціонувати регіональний центр громадського здоров’я, який буде займатися питаннями збереження здоров’я населення, проведення епідеміологічного нагляду, профілактикою хвороб і здійснювати заходи боротьби з епідеміями.

Окремо буде врегульована діяльність Національного та регіональних центрів громадського здоров’я.

Крім того, частка фінансування держпрограм громадського здоров’я та заходів боротьби з епідеміями буде складати не менше 5% всіх витрат на охорону здоров’я.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*