МОЗ опублікувало граничні ціни на безкоштовні ліки

03.01.2018 / Новини

Міністерство охорони здоров’я опублікувало реєстр граничних оптово-відпускних цін на ліки в рамках програми реімбурсації (лікарських засобів, вартість яких буде відшкодовуватись державою).

Про це йдеться в офіційному повідомленні МОЗ.

“2 січня 2018 року Міністерство охорони здоров’я України опублікувало Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби для участі в урядовій програмі “Доступні ліки”. Це означає, що протягом 10 днів фармвиробники та імпортери лікарських засобів мають подати заяви для участі їх торгових препаратів у програмі “Доступні ліки”, – повідомили в МОЗ.

Новий реєстр містить 23 міжнародні непатентовані назви. Наприкінці грудня уряд доповнив список доступних ліків ще 2 діючими речовинами для лікування серцево-судинних захворювань та діабету 2 типу – Лозартаном та Глібенкламідом.

Також МОЗ прийняло зміни, які впроваджують новий механізм ціноутворення для препаратів. Після встановлення граничних цін на лікарські засоби фармкомпанії матимуть додатково 5 днів, щоб знизити свої цінові пропозиції і доповнити список препаратів, які будуть відшкодовуватися на 100% за державні кошти.

Завдяки цій зміні ми очікуємо щонайменше 10 нових торгових назв препаратів, що розширять перелік безкоштовних лікарських засобів. Це дозволить збільшити асортимент медикаментів для пацієнтів, яким навіть незначна доплата є обтяжливою для сімейного бюджету,– зазначив заступник міністра охорони здоров’я України Роман Ілик.

Очікується, що споживання безоплатних лікарських засобів в упаковках зросте на 30%. І це все відбудеться без впливу на бюджет програми.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*