МОЗ оновило зони карантину по Україні

21.08.2020 / Новини

З 24 серпня в Україні діятиме новий розподіл карантинних зон.

Про це пише “Суспільне“.

“Оновлені рівні епідемічної небезпеки в регіонах. Комісія затвердила 14 “червоних” рівнів небезпеки, 75 — “помаранчевих” і 106 — “жовтих”. Зокрема рівні епідемічної небезпеки затверджені в 14 областях нашої країни, це — Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька і Чернівецька, а також Київ”, — повідомив на брифінгу головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За рішенням комісії, Київ залишається у “жовтому” рівні небезпеки, на Волині до “жовтого” рівня віднесено 7 районів, у тому числі, адміністративний центр Луцьк, до “помаранчевого рівня” — 4 райони.

На Житомирщині до “жовтого” рівня потрапили 16 районів, зокрема, Житомир. На Закарпатті у “жовтій” зоні опинилися 7 районів, у “помаранчевій” — 6, зокрема, Ужгород. На Прикарпатті до “жовтого” рівня належить 8 районів, до “помаранчевого” — 7, зокрема, Івано-Франківськ, до “червоного” рівня потрапили 4 адміністративні одиниці — місто Коломия, Городенківський, Тисменицький і Косівський райони.

На Київщені до “жовтого” рівня небезпеки віднесено 10 районів, до “помаранчевого” — один. При цьому на Львівщині до “помаранчевого” рівня віднесено 28 районів, зокрема, Львів, до “червоного” рівня — місто Самбір. На Одещині до “жовтого” рівня потрапили 14 районів, у тому числі, Одеса, до “помаранчевого” рівня — 5 районів, до “червоного” — місто Біляївка. На Рівненщині до “жовтого” рівня віднесли 8 районів, “помаранчевого” — 6, “червоного” — 5 адміністративних одиниць, зокрема, міста Дубно й Острог, Костопильський, Радивилівський і Рівненській райони.

Ляшко розповів, що на Сумщині на “жовтому” рівні опинилися 6 районів, у тому числі, Суми, а на Тернопільщині — 9, до “помаранчевого” рівня потрапили 5 районів, зокрема, Тернопіль. На Харківщині до “жовтого” рівня віднесли 10 районів, до “помаранчевого” — 3 райони, зокрема, Харків. На Хмельниччині до “жовтого” рівня потрапили 10 адміністративних одиниць, у тому числі, Хмельницький. На Буковині 10 районів віднесли до “помаранчевого” рівня, а до “червоного” потрапили 3 адмінодиниці — Чернівці, Заставнівський і Кіцманцький райони.

Головний санітарний лікар зазначив, що всі ті райони України, які не потрапили до переліку “жовтих”, “помаранчевих” або “червоних” зон, є “зеленими”. У “зелених” районах забороняється знаходитися без маски або респіратора в громадських будівлях, проведення масових заходів за участі більше однієї людини на м² , трансляція фільмів у кінотеатрах заповнінюстю більше за 50%, перевезення пасажирів дозволяється тільки в межах сидячих місць.

На “жовтій” території додатково до обмежень “зеленої” забороняється відвідування установ соціального захисту, діяльність хостелів, нічних клубів (після 24:00 і до 7:00), проведення масових заходів у закладах харчування для 20 осіб і більше. На “помаранчевій” території забороняється діяльність закладів розміщення, крім готелів, діяльність розважальних закладів із заповненістю понад 50%, планові шпиталізації і операції, роботи спортзалів із понад одним відвідувачем на 10 м², обмеження масових заходів до однієї людини на 10 м², відвідування закладів освіти групами більше 20 осіб, перевезення пасажирів громадським транспортом більше за 50% заповненості.

Водночас на “червоній” території заборонена робота громадського транспорта, закладів освіти, у тому числі шкільних і дошкільних. Дозволяється висадка пасажирів лише транспортом, який курсує транзитом, і висадка міжміського транспорту.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*