МОЗ анонсувало скорочення часу приїзду швидкої допомоги до 10 хвилин у містах

04.12.2018 / Новини

Міністерство охорони здоров’я України 2019 року планує вдосконалити роботу служби швидкої допомоги, завдяки чому має скоротитися час опрацювання виклику і час приїзду бригади до хворого.

“Завдяки створенню і модернізації об’єднаних диспетчерських служб по всій країні диспетчери екстрених дзвінків витрачатимуть менше часу на опрацювання викликів, а до пацієнта буде виїжджати та машина, яка перебуває найближче до адреси виклику”, – повідомила прес-служба МОЗ.

Об’єднані диспетчерські служби створять 2019 року в Житомирській, Кіровоградській, Луганській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській і Чернівецькій областях. В інших регіонах служби оновлять і модернізують.

“Об’єднання диспетчерських служб означає, що кожен українець зможе зателефонувати на єдиний номер 103 і буде певен, що за потреби до нього скерують найближчу машину швидкої допомоги – навіть якщо вона буде з іншого району”, – наголосили в міністерстві.

Згідно з прогнозами МОЗ, об’єднані диспетчерські служби скоротять час опрацювання виклику з 3-5 хвилин до однієї в 90% випадків. Норматив приїзду швидкої на екстрені випадки вдасться скоротити до 10 хвилин у містах і до 20 хвилин у сільській місцевості. Завдяки нововведенням пробіг автомобілів екстреної допомоги зменшиться на 20%.

Міністерство охорони здоров’я закликало місцеву владу сприяти Центрам екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у створенні сучасних диспетчерських служб

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*