МОН рекомендуватиме внести закон про зміни до Конституції у підручники

14.04.2019 / Новини

Міністерство освіти і науки України рекомендуватиме внести закон про зміни до Конституції щодо членства країни в ЄС та НАТО у підручники з історії України для 11-го класу.

Про це журналісту УНН повідомила головний спеціаліст Директорату дошкільної та шкільної освіти МОН Раїса Євтушенко.

“Підручники (з історії України – ред.) будуть погоджуватися МОН десь у червні або на початку липня – ми погоджуємо оригінали макетів підручників. В ідеалі, історія має дотягнутися саме до цього періоду, тобто автори підручників повинні будуть обов’язково описувати цей період, включаючи надання Томоса і те, що було прийнято закон про зміни до Конституції”, – зазначила Євтушенко.

Вона додала, що, відповідно до положення, у МОН ще не бачили рукописів підручників з історії України, їх дивилися лише експерти, а зараз вони проходять додаткову експертизу в Інституті історії в УІНП.

“Ми сподіваємося, що автори цих підручників самі це напишуть, але разом з тим ми розуміємо, що є авторське право. Однак МОН буде давати рекомендацію авторам підручників з історії України для 11 класу, щоб вони обов’язково в останній параграф підручника внесли закон про зміни до Конституції”, – додала Євтушенко.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*