“Молочна реформа”: у Шацькому районі наполягють на створенні кооперативів (ВІДЕО)

15.03.2018 / Новини

Про питання прийому молока говорили під час засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Шацької районної ради.

Про це йдеться на сторінці самоврядного органу у Facebook.

Як відомо, з 1-го липня змінюються умови прийому молока у населення. Згідно так званої «молочної реформи», яка розроблена за європейськими стандартами, тепер молоко поділятимуть на три ґатунки. Якісь молока визначатимуть за такими ознаками, як жирність, платність, бактеріальне осіменіння(забрудненість), охолодження тощо.

Тепер молоко від селян молокозаводи братимуть лише для технічного використання й воно буде значно дешевшим від звичайного. Для того, аби здавати молоко, яке буде першого ґатунку, необхідне дороговартісне обладнання, яке буде охолоджувати, очищати, визначати жирність молока тощо.

До прикладу, електронна міні-лабораторія коштує від 15 тисяч гривень. Придбати таке оснащення звичайне селянське господарство не може.

Тому, як вихід, держава пропонує створювати кооперативи та обіцяє їх фінансову підтримку. Сьогодні в Шацькому районі є один кооператив, який знаходиться на території Шацької об’єднаної громади. Найважливіше, аби селяни самі зрозуміли, що об’єднання в кооперативи потрібне для них.

Шацька районна рада сформувала потребу в молочно заготівельному устаткуванні на адресу Волинської обласної ради : 3 танкери (2 по 0,5 тонн та 1 по 0,7 тонн) та 2 міні-експрес лабораторії.

Детальніше – у сюжеті журналістів телеканалу Аверс:

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*