Місцеві жителі відмовляються платити за відвідування пляжу озера Пісочне

09.07.2016 / Новини

На засіданні чергової п’ятої сесії Шацької селищної ради восьмого скликання, яке відбулось у п’ятницю, 8-го липня, обговорювали питання про створення комунального пляжу біля санаторію “Лісова пісня”. Наразі існує проблема відвідування пляжу для жителів села Гаївка.

Як і годиться, сесія розпочалась із затвердження порядку денного та розгляду депутатських запитів. Із відповідним запитом про незаконну плату за відвідування зони відпочинку біля озера Пісочне до голови Шацької селищної ради Сергія Віннічука звернувся депутат Олександр Постернак.

Депутат Постернак зазначив, що чув неодноразово від жителів села Гаївка нарікання на обмежене користування правом території біля санаторію “Лісова пісня”. Проблема постає у відвідуванні пляжу озера Пісочне для місцевих населення та відпочивальників, які приїжджають у садиби до тих же жителів Гаївки.

У запиті повідомляється, що ціна за відвідування пляжу 15 гривень для кожного – це “перевищення службових повноважень директора санаторію Віктора Карпука і це суперечить усім вимогам щодо встановлення цін за послуги такого типу”. Під текстом запиту підписалось 83 жителя Гаївки.

Підтвердили це і представники громадськості, які просили голови Сергія Віннічука вжити заходів та усунути перешкоди користування пляжем санаторію, оскільки це – державна власність. А ні – то запросять телебачення та пресу, а також перекриють рух транспорту поблизу санаторію “Лісова пісня”.

_DSC0012Сергій Віннічук розповів, що до нього звертався Віктор Карпук щодо облаштування комунального пляжу або ж благоустрою обхідної доріжки до іншої території берега Пісочного.

За словами Віннічука, зону відпочинку комунального типу зробити не так легко, оскільки це значні витрати, які ляжуть на відповідальність Шацької селищної ради. До того ж, на комунальному пляжі потрібне постійне чергування рятувальників та медперсоналу, та й саму територію доведеться облагороджувати.

Щодо цього висловив свою думку голова районної ради Сергій Карпук. Він зазначив, що чимало гостей приходять або ж приїжджають відпочивати на територію санаторію з інших баз відпочинку. Через це директор установи чує нарікання від відвідувачів, оскільки не вистачає місця, лежаків, з’являються сміттєві завали на пляжі. За словами Карпука, кошти, зібрані при вході – це на заробітні плати для прибиральників.

_DSC0036 _DSC0040 _DSC0041

Спеціаліст із земельних питань Ярослав Крат запропонував доручити виконавчому комітету  розібратись у цій ситуації, оскільки пляж санаторію – це земельна ділянка комунальної власності Шацької селищної ради. Нині вона просто знаходиться у користуванні санаторію.

Депутати підтримали запит депутата Постернака одноголосно і вирішили взяти до уваги пропозицію Ярослава Крата.

1 Коментар Місцеві жителі відмовляються платити за відвідування пляжу озера Пісочне

  1. Як можна брати кошти, якщо в попередній вашій статті було надруковано що пляж не має санітарного паспорту та закритий для відвідування???

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*