Міська школа та сільський дитсадок Любомльщини здобули перемогу на конкурсі міні-грантів

14.06.2017 / Новини

Із 70 проектів, поданих учасниками з кількох районів на конкурс міні-грантів «Крок назустріч”, двоє представлених з Любомльщини здобули перемогу. Тож одну зі шкіл району обладнають відеоспостереженням, а біля сільського дитсадка облаштують сучасний спортмайданчик.

Фонд Ігоря Гузя «Прибужжя» спільно з програмою «Активні громадяни» від Британської ради в Україні підбили підсумки третього етапу конкурсу міні-грантів «Крок назустріч».

Переможців нагородив сертифікатами депутат Верховної Ради України Ігор Гузь, який є ініціатором такої ідеї.

«Цей етап конкурсу серйозно відрізняється від двох попередніх, адже зараз маємо вже 11 переможців, так, як в сукупності у двох попередніх (в першому етапі – 6 переможців, і у другому – 5). Це – крок вперед, це – нові можливості для самореалізації людей і поштовх для змін на краще для розвитку інфраструктури своїх територій!», – зазначив нардеп.

Виконавчий директор Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя» Борис Карпус розповів, що втілити проекти ініціативні жителі мають впродовж 4-х наступних місяців. Переможці та організатори для цього підписали угоди про спільну реалізацію грантів.

Як наголосив координатор програм Британської ради в Україні Захар Ткачук, експертне журі надало перевагу важливим потребам громад, а також актуальності їх втілення в життя.

Серед 70-ти поданих, представники конкурсної комісії обрали 11 найцікавіших та корисніших, на їх погляд, ініціатив та ідей. У числі переможців двоє учасників з Любомльщини.

і Снимок
Брали участь у конкурсі міні-грантів представники громадських організацій, закладів культури та освіти, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), ініціативних груп та органів місцевого самоврядування, що знаходяться в регіоні Прибужжя: на території Любомльського, Іваничівського та Володимир-Волинського районів, а також міст Нововолинськ та Володимир-Волинський.

“Хочемо привити любов хлопчиків й дівчаток до спорту. У садочку 21 дитина, на території села загалом 160 дітей, віком до 16 років. Проблема є в тому, що малеча та молодь  не мають де займатися. Тож прагнемо облаштувати повноцінний спортмайданчик, де можна буде виконувати не лише звичайні силові вправи, але й спробувати себе у скелелазінні тощо. Вартість реалізації проекту 37 845 грн. Внесок ініціативної групи населеного пункту та сільради 17 845 грн, решту очікуємо від організаторів конкурсу”, – розповіла Тетяна Левчук, голова батьківського комітету ДНЗ “Берізка” із села Городнє, що на Любомльщині.

DSC_4388

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*