Мінрегіонбуд пропонує будувати багатоповерхівки без сміттєпроводів

13.06.2018 / Новини

У Міністерстві регіонального розвитку і будівництва пропонують найближчим часом скасувати обов’язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе у Facebook.

За його словами така пропозиція міститься у змінах до державних будівельних норм.

“Доки в Україні будуть обов’язково проектуватися сміттєпроводи, доти цивілізована система сортування сміття не запрацює. Сміттєпроводи у багатоповерхівках – пережиток радянського минулого, який сьогодні не має нічого спільного з відповідальним поводженням з відходами та дбайливим ставленням до екології та природи взагалі”, – написав Парцхаладзе.

Він зазначив, що це жахлива антисанітарія, сморід та бруд через нерегулярне чищення сміттєпроводів і через те, що люди викидають у них все що завгодно.

“Замість знайомих всім сміттєпроводів можна використовувати, наприклад, підземний чи вакуумний спосіб збирання сміття. Це сприятиме чистоті в житлових будинках населених пунктів та покращенню екологічної ситуації”, – написав Парцхаладзе.

“Для більшості країн Європи сміттєпроводи вже давно табу, і ми маємо також відмовлятися від цієї норми”, – додав заступник міністра.

Він розповів, що відповідно до змін необхідність влаштування сміттєпроводів у житлових будинках визначатиметься з урахуванням прийнятої в населеному пункті системи поводження з відходами.

При цьому в спеціалізованих будинках для людей з інвалідністю та осіб похилого віку обов’язкова норма щодо проектування сміттєпроводів буде збережена.

Парцхаладзе повідомив, що зміни до ДБН будуть затверджені найближчим часом та набудуть чинності через 3 місяці після опублікування.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*