Міносвіти оприлюднило нові умови для абітурієнтів 2018-го року

03.01.2018 / Новини

У 2018-му році змінюються умови вступу до вищих навчальних закладів України.

Про це повідомив директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров в ефірі “Радіо Свобода”, – пише Newwest.

Координатор освітніх проектів громадянської мережі “Опора” Наталія Радиш зазначила, що відтепер абітурієнти мають уважніше стежити за списком необхідних іспитів для вступу до вишів.

Це пов’язано зі змінами конкурсних предметів у переліку умов прийому 2018 року. За словами Наталії, більшість випускників керуються застарілими даними щодо правил вступу. Через це абітурієнти потрапляють у прикрі ситуації під час вступу.

Ще одна зміна стосується мінімальної кількості балів, отриманих абітурієнтом для можливості подання документів до ВНЗ. Відтепер ця позначка сягає 150 балів. Насамперед нововведення стосується спеціальностей “Стоматологія”, “Математика” та “Педіатрія”.

Також зменшено кількість заяв, які мають право подати абітурієнти для бюджетної форми навчання. Минулого року ця кількість становила 9, а відтепер — 7 (максимум 4 спеціальності).

Для дітей з непідконтрольних територій так званих “ЛНР” та “ДНР” встановлено полегшені умови вступу.

За словами Олега Шарова, такі зміни продовжують реформи, розпочаті у 2015 році та націлені на покращення якості вищої освіти в Україні.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*