Мінфін пропонує зменшити суддівські посадові оклади

10.11.2018 / Новини

За рахунок заощаджених грошей урядовці обіцяють забезпечити соціальний захист населення і зміцнити обороноздатність країни.

Про це повідомляє судово-юридична газета.

Міністерство фінансів України зареєструвало в парламенті законопроект, яким пропонується виключити із “Прикінцевих та перехідних положень” Закону України “Про судоустрій і статус суддів” норму щодо визначення з 1-го січня 2019 року посадових окладів для судді місцевого суду у розмірі 25 прожиткових мінімумів та для судді апеляційного суду та вищого спеціалізованого суду — 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року.

Відповідно, розмір посадових окладів становитиме для судді місцевого суду 20 прожиткових мінімумів та для судді апеляційного суду та вищого спеціалізованого суду — 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року.

“Прийняття законопроекту сприятиме ефективному та економному витрачанню коштів державного бюджету у 2019 році та дозволить спрямувати 2,8 млрд. грн. на вирішення питань соціального захисту, розвитку регіонів та зміцнення обороноздатності країни”, — переконані в уряді.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*