Міненерго запропонувало збільшити норми споживання газу в будинках без лічильників

17.07.2018 / Новини

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пропонує Кабінету міністрів України вкотре змінити норми споживання газу для населення без лічильників.

Про це йдеться в проекті постанови уряду, інформує канал “Прямий”.

Згідно з документом, норматив споживання газу для домогосподарств, що використовують лише газову плиту за наявності центрального гарячого водопостачання, пропонується закріпити на рівні 5,8 м3 на місяць на одну людину (з квітня по вересень) і 8,8 м3 на одну людину (з жовтня по березень).

Також зазначається, що при наявності газової плити та відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача в квітні-вересні буде встановлено норму 8,3 м3 на одну людину на місяць і в жовтні-березні – 13,7 м3 на одну людину на місяць.

Разом з тим, при наявності газової плити і водонагрівача в квітні-вересні пропонується встановити норму 20 м3 на одну людину на місяць і в жовтні-березні – 25 м3 на одну людину на місяць.

Окрім того, пропонують встановити в період відсутності централізованого гарячого водопостачання населення норму споживання природного газу на газову плиту: на квітень-вересень – 9,3 м3 на людину на місяць і на жовтень-березень – 14,2 м3 на людину на місяць.

У Міненерговугілля вважають, що норми споживання газу, які діяли раніше, були заниженими, через що щороку громадяни України безоплатно споживали 383 млн м3 газу.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*