Мінагрополітики назвало країни для експорту української аграрної продукції у 2017-му році

16.01.2017 / Новини

Україна збільшила перелік сільгосптоварів, які експортуються до Індонезії та інших країн.

Перелік товарних позицій для експорту до 16 видів. Про це повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства.

Як зазначається, сьогодні українські сільгоспвиробники можуть поставляти в цю країну пшеницю, яблука, цибулю, часник, черешню, картоплю, моркву, кукурудзу, кукурудзяну муку, ячмінь, овес, жито, житнє борошно, сорго, сою і горох.

Впродовж минулого року Держспоживслужба провела ряд необхідних заходів щодо доступу української продукції в Китай, Йорданію, Сербію, Єгипет, Японію, Канаду, Сінгапур, Корею, В’єтнам, Малайзію, Індію, США, країни ЄС. Наприклад, у рамках співпраці з КНР було розширено перелік експортерів молочних продуктів, а також подані заявки на відкриття ринку для м’яса птиці і яловичини.

Також триває розробка пропозицій проекту Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту соняшникової шроту з України в Китай. На розгляді у китайської сторони знаходяться аналітичні інформаційні матеріали для проведення аналізу фітосанітарного ризику таких культур, як рапс, пшениця, сорго, соєвий шрот, жом буряковий.

З метою можливості імпорту української продукції до В’єтнаму, Малайзії, Індонезії та Індії були надіслані аналітичні інформаційні матеріали для проведення аналізу фітосанітарного ризику щодо яблук та лохини.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*