Мешканцям Шацького району розповіли, як не натрапити на роботодавців-шахраїв

24.09.2016 / Новини

У Шацькому районному центрі зайнятості провели семінар з питань запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми.

Захід відвідали 10 безробітних з числа сільських мешканців.

Про це  повідомляють на офіційній сторінці Шацького Центру зайнятості у Facebook.

Під час семінару, який непомітно перейшов у конструктивний діалог, розглянуто можливість здобути нову професію за сприянням служби зайнятості або підвищити кваліфікацію за уже набутою професією чи спеціальністю.

Основна думка, яка домінувала у виступі кожного учасника – треба зробити усе можливе, щоб знайти свою нішу в економіці рідного краю та працевлаштуватись в Україні, а не їхати за кордон.

Ніякі сумнівні заробітки не варті зруйнованих сімей, коли діти дорослішають і зростають без матері чи батька.

Окремим питанням розглядались причини експлуатації дитячої праці. Ця експлуатація відбувається як з примусу дорослих, які зловживають надмірною довірою наївних хлопчиків і дівчаток, так і за власним бажанням дітей.

Подолання економічної експлуатації дітей в Україні потребує спільних зусиль центрів зайнятості, правоохоронних органів, соціальних служб, навчальних закладів та різних громадських організацій.

Безробітних також було поінформовано, що у Волинській області громадська організація «Волинські перспективи» впроваджує програми реінтеграції та допомоги мігрантам, що повертаються з-за кордону та займається питанням протидії торгівлі людьми («гаряча лінія»: 0332-255542, e-mail: extrim@lt.ukrtel.net).

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*