Мешканці села Гуща відмовилися від об’єднання із селом Рівне

22.12.2016 / Новини

У Гущі відбулися загальні збори, на які зійшлося майже сто мешканців із чотирьох населених пунктів сільради. Прибули й гості – очільники сусідніх рад – Забузької та Рівненської.

Про це повідомляє Район. Любомль.

Сільський голова Олексій Нестерук розповів про подання чотирьох спільних проектів із польськими партнерами на конкурс програми Польща-Білорусь-Україна, кожен з яких до 2,5 мільйона євро (при співфінансуванні 10%). Серед ідей поданих проектів – ремонт семикілометрової ділянки дороги від Миловані до Гущі та організація туристичного маршруту, на який із Європейського Союзу передбачено 14 мільйонів гривень!

Та найбільше турбувало людей питання об’єднання громад. До виступу був запрошений Рівненський сільський голова Володимир Крижук. Він повідомив про фінансовий стан та напрацювання сільради.

«Уже з весни плануємо розпочати роботи по ремонту дороги до Забужжя, на що виділимо 8 мільйонів гривень із бюджету нашої ради. За умови позитивної відповіді гущанської громади щодо об’єднання з центром у селі Рівне, вже сьогодні готові допомагати фінансово. Інакше всі кошти використаємо лише на благоустрій своєї території», – заявив Крижук.

«Нашій громаді потрібна фінансова підтримка сусіда, бо маємо порівняно невеликий бюджет, а ще більше – дорога до Забужжя», – зауважив Забузький сільський голова Олександр Герун.

Однак, присутні на зборах жителі населених пунктів Гущанської сільської ради все ж вирішили не підтримати пропозицію сусідів і наполягали на створенні громади, згідно з затвердженим урядом перспективним планом з центром у Гущі.

Ключовим аргументом стало те, що запропоноване об’єднання потребує зміни перспективного плану, а ще й проведене без дотримання положень, викладених у законодавстві, має всі шанси на провал. Це, у свою чергу, ще більше затягне процес та бажаний результат для всіх громад.

Зміна ж назви громади для Гущанської сільської ради практично зведе нанівець усі напрацювання по спільній діяльності із сусідами-поляками, а це призведе до недоотримання коштів співфінансування по реалізації міжнародних проектів з Європейського Союзу.

Тому рівненському сільському голові подякували за пропозицію і порадили не «шантажувати» фінансами, а співпрацювати з усіма на благо майбутньої об’єднаної громади.

2 Коментарів Мешканці села Гуща відмовилися від об’єднання із селом Рівне

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*