Мешканці прикордонних районів Волині не мають доступу до вітчизняного телебачення

29.09.2016 / Новини

На Волині 200 тисяч мешканців, особливо її північних районів, не мають змоги приймати передачі місцевих та регіональних телемовників ні в аналоговому, ні в цифровому форматах.

Про це під час засідання колегії Держкомтелерадіо заявила начальник відділу інформаційної політики облдержадміністрації Світлана Головачук, – повідомляє Державний комітет телебачення та радіомовлення.

Оскільки область є прикордонною з Білоруссю та Польщею, велику увагу приділили питанню інформаційної безпеки. Одна з основних проблем регіону – це відсутність покриття частини території області вітчизняним теле- та радіомовником.

Серед загальнонаціональних телеканалів аналоговим телевізійним мовленням найкраще покриття території сигналом УТ-1 – 95%; «1+1» – 80%, Інтер – 65 %, інші – до 50%. Найбільше охоплення телесигналом серед місцевих телекомпаній у Волинської регіональної дирекції НТКУ – 80% населених пунктів області. В цифровому форматі всі телекомпанії, що присутні в МХ-1, -2, -3, -5, забезпечують покриття 65% території.

«Наразі майже 200 тисяч жителів Волині, особливо її північних районів, не мають змоги приймати передачі місцевих та регіональних телемовників ні в аналоговому, ні в цифровому форматах. Цей інформаційний вакуум, на жаль, заповнюють телеканали Білорусі, а через їхні передавачі – й Росії, серед яких є й програми, заборонені для ретрансляції на території України, що створює загрозу інформаційному простору регіону», – повідомила начальник відділу інформаційної політики Волинської ОДА Світлана Головачук.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*