Мешканці Любомля вшанували пам’ять полеглих в Іловайську (відео)

30.08.2016 / Новини

Минуло два роки, як українців шокувала страшна звістка про Іловайську трагедію.

Про це інформує “Район.Любомль”.

Наприкінці серпня 2014 року на Донеччині в оточенні опинилися кілька тисяч українських військових як із частин Збройних сил України, так і з добровольчих батальйонів.

За даними відділу інформаційної роботи муніципалету, наприкінці серпня 2014 року на Донеччині поблизу міста Іловайськ в оточенні опинилися кілька тисяч українських військових. Офіційні втрати під Іловайськом: загинуло 366 бійців, 429 людей поранено, 128 потрапили в полон, а 158 досі вважаються зниклими безвісти.

Вшанування полеглих героїв у Любомлі, на жаль, не було велелюдним. Тут зібралися рідні – мама Олександра Сацюка Олена, її син якраз і загинув у Іловайському котлі, та дружина Миколи Штанського Олена, волонтери, духовенство і небайдужі любомльчани.

Із болем в серці згадував про героїв-земляків очільник волонтерів Любомльщини Андрій Дем’янчук. Також він від імені Олени Штанської розповів про її участь у «Марші нескорених», що днями відбувався в Києві.

Поминальну панахиду за тими, хто віддав життя за Україну, відслужив декан Любомльського деканату, настоятель парафії Святого Архістратига Михаїла м. Любомль, протоієрей Віктор Возняк.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять хлопців, яких сьогодні немає серед нас.

Зворушливий вірш-пам’ять, написаний до другої річниці загибелі Саші Сацюка, прочитала Оксана Дем’янчук.

Спогадами про Сашка, як про вихованця Любомльського професійного ліцею, поділилися його наставники.

Прикро, що від влади району був лише голова райради Микола Сушик, який встиг добігти якраз на завершення всіх виступів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*