Мешканка Шацька знає “По чім сьогодні правда”

22.09.2016 / Новини

Ніна Корець, яка працює методистом Будинку дитячої та юнацької творчості у Шацьку, що на Волині, на прохання подруг надіслала один зі своїх віршів на міжнародний конкурс.

Про це пише Волинська газета.

– По чім сьогодні правда?

– Вам яка –

Оголена чи повністю прикрита,

А може краще ще й підсолодити,

Щоб стала добра і неговірка?

– По чім сьогодні рими?

– Та за так!

Ще хтось стражда таким? Повірить важко.

Хоч часом запита залітна пташка –

Чи дивний мрійник, чи простий дивак.

– По чім свобода?

– Справжня і без меж?

Ой, стережіться вляпатися здуру,

Бо зразу ж нацькують на вас цензуру.

Свободи я не раджу брати теж.

– По чім сьогодні совість?

– Неліквід.

Хіба в наш час таке комусь ще треба?

Із нею не вхопити зірки з неба.

Чеснот не терпить корупційний світ.

Його отримали в оргкомітеті і визнали найкращим. Шачанка поетичними рядками висловила те, що думають багато людей у світі.

15 вересня відбулася церемонія нагородження переможців 4-го Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни», – повідомляє «Центр інформації про права людини».

Вручення нагород відбулося під час відкриття виставки робіт конкурсу в Українському кризовому медіа-центрі та Американському домі.

За результатами роботи трьох журі – загального, журі представників антикорупційних організацій та журі інтернет-користувачів – було обрано 16 переможців з різних країн.

До складу журі експертів увійшли: співзасновник «Крим SOS», медіа-консультант Алім Алієв, дизайнер Микола Гончаров, головний редактор Art Ukraine Аліса Ложкіна, дизайнер, керівник School of visual communication Наталя Синепупова, журналіст Громадського радіо Наталя Соколенко, журналіст Hromadske.ua Анастасія Станко, редактор Центру інформації про права людини, медіа-активістка Ольга Падірякова.

За рішенням журі експертів переможцями конкурсу стали:

Категорія «Зображення»: Аліреза Носраті (Іран) з плакатом No Comment. «За активну життєву позицію и об’єктивне висвітлення актуальних проблем у сфері свободи слова».

Категорія «Зображення» (спеціальний приз): Катіана Кардона Рейна (Венесуела) з плакатом Express your ideas. «За переосмислення образу втілення корупції».

Категорія «Вірш»: Ніна Корець (Україна) з віршом «Чеснот не терпить корупційний світ». «За влучне сатиричне віддзеркалення вад нашого сьогодення».

Категорія «Гасло»: Любов Руднєва (Україна) з гаслом «Корупція – це! Кум до кума по твоє». «За кращу адаптацію українського прислів’я до антикорупційної тематики».

Категорія «Текст»: Popeljushka з оповіданням «Починай з себе». «За найемоційнішу ілюстрацію необхідності антикорупційних змін».

На церемонії нагородження в Українському кризовому медіа-центрі змогла бути присутня лише переможниця в категорії вірш Ніна Корець. Вона приїхала з міста Шацька Волинської області, де працює у позашкільній освіті.

Вірші Ніна пише з дитинства, але раніше ніколи не друкувалася і не брала участі у конкурсах. Побачивши оголошення про конкурс «Стоп цензурі!» вона надіслала один з віршів, який дуже подобався її подругам і несподівано для себе перемогла.

«Дуже легко говорити про корупцію узагальнено, але у маленькому містечку чи селищі ЗМІ не можуть собі дозволити критикувати конкретного чиновника, бо дуже сильно від них залежать, а чиновники в свою чергу абсолютно не сприймають критику. Але не зважаючи на це суспільство повинно мати власну думку і не боятися її висловлювати», – говорить пані Корець.

Вона також розказала, що після подачі вірша на конкурс відсилала його до поетичного альманаху і він був надрукований.

Член журі Ольга Падірякова відзначила, що вірш «Чеснот не терпить корупційний світ» хочеться зачитувати вголос і цитувати.

«Він є дуже влучним з точки зору змісту, але одночасно і не загромадженим складними конструкціями і зворотами», – каже Ольга.

Всього на конкурс надійшло 570 робіт, українських та іноземних учасників, в тому числі з Польщі, Канади, Італії, Мексики, Ірану, Венесуели, Еквадору, Китаю та iн. За його перебігом спостерігали учасники з 89 країн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*