Менше половини волинян мають вдома інтернет

30.05.2016 / Новини

На Волині частка дорослого населення, яке має вдома інтернет, становить 46 %.

Такі дані всеукраїнського соціологічного дослідження “Динаміка використання Інтернет в Україні: лютий-березень 2016”, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), – зазначається на сайті КМІС. Про це пише Конкурент.

У лютому 2016 року 61.6 % дорослого населення України користувалися Інтернетом. Кількість користувачів Інтернет продовжує зростати більшими темпами, ніж це прогнозувалося. Темп приросту протягом лютого 2015-лютого 2016 років склав 8 %. Більш тривалі порівнювання коректно робити починаючи із 2014 року, оскільки контури країни змінилися.

Попри усі негаразди у країні, користування Інтернетом неуклінно зростає – усього за період з лютого 2014 до лютого 2016 років кількість користувачів Інтернет зросла на 7 відсоткових пунктів, а темп приросту становив 13 %.

Порівняно із більшістю розвинутих країн Західної Європи та Північної Америки проникнення Інтернету в Україні відбувається дещо повільніше.

Головні осі розбіжностей у поширенні Інтернету в Україні залишаються незмінними, це вік і тип поселення. Як і раніше, простежується лінійна зворотна залежність між віком і використанням Інтернету. Чим молодший вік, тим вище проникнення Інтернету. Протягом останніх двох років усім віковим групам молодшим за 60 років притаманне активне зростає користування Інтернетом.

Користування Інтернетом суттєво варіюється в залежності від області проживання. Найбільше домогосподарств із домашнім підключенням спостерігається у Києві (78 %), у той час як у Кіровоградській області таких майже в 2.5 разів менше.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*