Машівські старшокласники обирають майбутню професію

23.03.2019 / Новини

18-го березня  фахівець з профорієнтації Вікторія Демедюк провела профорієнтаційний захід для учнів Машівського НВК.

Для старшокласників вибір професії, по великому рахунку, є одним із найвідповідальніших моментів в житті. Адже від того, наскільки правильно зроблено вибір професії, залежить суспільна цінність людини, – інформує прес-служба Любомлсьької районної філії ВОЦЗ.

Попри те, що вища освіта – це престижно, нині актуальними  є робітничі професії. Зробити гарну професійну кар’єру може як економіст, юрист, бухгалтер так і токар, кравець, електрик тощо. Важливо, щоб справа була до душі, тому що займатися не своєю справою важко.

Обґрунтований вибір професії – це вибір, в основі якого лежить гармонійна єдність можливостей, психофізіологічних особливостей особистості та вимог даної професії.

Старшокласники усвідомлюють що попереду непростий життєвий шлях зі своїми турботами, обов’язками та з багатьма питаннями, які доведеться вирішувати самостійно. Тож намагаються обрати життєву стежину з врахуванням всіх об’єктивних та суб’єктивних обставин, особливо стану свого здоров’я та протипоказань щодо майбутньої справи.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*