Машівські школярі прибрали терени свого села від сміття

07.11.2019 / Новини

У Машеві школярі провели акцію “Чисте село”.

Під час осінніх канікул дев’ятикласники зібралися, щоб додатково позайматися польською мовою. Від відмінювання дієслів розмова перейшла на тему екології.

Машів – надзвичайно мальовничий: тут і багаті ліси, і блакитні ставки, і луги, повні запашної трави і квітів, і …. купи сміття. Тож учениця Ірина Богуш висловила думку про те, як було б добре, аби зібратися разом і поприбирати сільські вулиці, – повідомляють на сайті Машівської школи.

Вирішили довго не думати, а одразу взятися до справи. Іра проводила агітацію серед школярів, в шкільній групі у соцмережах опубліковали допис про дату і час проведення акції, яку діти назвали «Чисте село».

Долучилися до хорошої справи лише десятеро учнів 4, 6-9 класів. Дітям було прикро, що підтримати акцію не змогли дорослі. Адже у відповідь на пропозицію про прибирання люди лише мовчки опускали очі, або відповідали стандартне “Не маю часу”.

На шкільному подвір’ї учасники прослухали інструктаж з техніки безпеки і вирушили до краю села. Запланували прибрати центральну вулицю від шосе до кладовища, що і зробили.

«Я б хотіла сказати нашим односельчанам, що прибирати потрібно не тільки у себе на подвір’ї, а й поза ним, – говорить учениця 8 класу Богдана Солом’янюк. – Чесно кажучи, не очікувала стільки сміття, а це ж лише одна вулиця!»

“Ми самі себе вбиваємо. Задумайтесь!” – підтримує подругу шестикласниця Марійка Романюк.

«Кожною викинутою пляшкою чи пакетом ми нищимо природу і життя наступного покоління, це дуже важливо. Не треба бути байдужими, світ і так сповнений байдужістю. Машів – чудове село, та часом на нього боляче дивитись. Наш ліс наповнений сміттям, і якщо нічого з цим не робити, він перетвориться на сміттєзвалище. Особисто для мене природа дуже важлива, – зауважує натхненник та ініціаторка прибирання Ірина Богуш.

Школярі сподіваються, що наступні акції матимуть значно більшу підтримку та дякують тим, хто вже виявив бажання приєднатися. Адже одне прибирання – це тільки початок.

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*