Марина Порошенко приїхала на Волинь

21.02.2018 / Новини

Дружина п’ятого Президента України Марина Порошенко з робочим візитом прибула на Волинь.

Цього дня вона разом з волинськими ліцеїстами заповнить сторінки всеукраїнського проекту «Книга Миру».

Про це повідомляє ІА Волинські новини.

Окрім того, перша леді України підпише Меморандум про долучення області до національного проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Марина Порошенко та Володимир Гунчик підписали Меморандум, який засвідчує, що Волинь долучилася до проекту розвитку інклюзивної освіти в Україні.

На нараді – представники профільних департаментів ОДА та Луцької міської та районної рад, а також виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт

“Не потрібно забувати про дітей з особливими освітніми потребами. Наша команда однодумців збільшилася на команду Волинської області”, – зазначила перша леді. Вона виразила сподівання, що Волинь допоможе в розвитку інклюзивної освіти. З її слів, у Волинській області вже працює 153 інклюзивні школи, в яких навчаються 354 учні з особливими освітніми потребами.

Наразі розпочинається нарада Марини Порошенко з головами ОТГ та районних рад, аби обговорити програму допомоги «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». До того ж, має відбутися підписання документів про співпрацю.

Офіційна частина прийому у Волинському обласному ліцеї завершена. Наступна зупинка – Волинська ОДА.

Директору ліцею Павлу Боснюку вручили орден за заслуги III ступення.

На згадку про зустріч діти отримали книги. Своєю чергою, вони вручили Марині Порошенко Холмську ікону Божої Матері.

Наразі відбувається спілкування дружини президента з вихованцями закладу. Пані Марина цікавиться, чому вони вирішили обрати такий шлях. Своєю чергою, діти відповідають просто й лаконічно: “Любимо Україну”.

Зі слів Марини Поршенко, “Книга Миру” – це своєрідна Біблія, а Волинь – 20 регіон, де заповнять новий розділ. Ліцеїсти пишуть побажання Україні та вклеюють сімейні світлини.

“Я дуже щаслива, що ми зустрічаємося в закладі, де готують захисників України. Ми зрозуміли, наскільки важливо захищати нашу державу”, – зазначила Марина Порошенко, котра щойно прибула. До того ж, разом з нею прибули голова ОДА Володимир Гунчик та виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

Журналісти налаштовують техніку. Всі очікують на першу леді, адже зараз має відбутися заповнення сторінок всеукраїнського проекту “Книга Миру” разом з ліцеїстами.

Обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні – перший пункт візиту Марини Порошенко на Волинь. Ліцеїсти готуються до зустрічі першої леді.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*