Майже 250 тисяч українців скористалися безвізом

18.09.2017 / Новини

У рамках дії безвізових поїздок громадян України в країни Європи оформлено майже 250 тисяч наших співвітчизників, які скористалися спрощеною системою перетину.

Про це йдеться у відповіді ДПСУ на запит TrueUA.

«Загалом від початку дії безвізових поїздок в країни Європи оформлено більше 6,2 мільйонів наших співвітчизників, з них понад 1,5 млн. громадян України перетинали кордон з біометричними паспортами. Серед них майже 250 тисяч – скористалися спрощеною системою, а саме безвізовим режимом», – йдеться у відповіді.

При цьому зазначається, що майже 92 тисячі наших громадян використовували для подорожей авіаційний транспорт, а решта прямували через автомобільні чи залізничні пункти пропуску.

Також повідомляється, що в рамках безвізового режиму з країнами ЄС найбільше громадян нашої країни прямували через кордон з Польщею та Угорщиною – майже 107,5 тисяч осіб. А найменше через кордон із Словаччиною – цей напрямок обрали 15,5 тисяч українців.

Крім того зазначається,, що усього з початку безвізу зафіксовано 61 відмову громадянам у перетині кордону. Серед яких, найбільша кількість зафіксовано, на кордоні з Польщею – 29. Переважна більшість з яких через не підтвердження мети поїздки та порушення європейського міграційного законодавства під час попередніх поїздок.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*