Люксембург може стати першою країною з безплатним громадським транспортом

06.12.2018 / Новини

Люксембург влітку має стати першою країною світу, яка зробить весь громадський транспорт безкоштовним, намагаючись таким чином сприяти захисту довкілля.

Про це пише The Guardian, – пише Європейська правда.

Прем’єр-міністр Люксембургу Ксав’є Бетель у середу був приведений до присяги на другий термін. Новий уряд також розглядає питання про легалізацію рекреаційного використання конопель та запровадження двох нових державних свят.

Люксембург, столиця маленького герцогства, страждає від одних із найгірших заторів у світі.

У ньому мешкає близько 110 тис. осіб, але ще 400 тисяч їздять у місто на роботу. Дослідження показало, що 2016 року водії столиці витратили в середньому 33 години у пробках.

Хоча в цілому в країні живе 600 тисяч осіб, майже 200 тисяч щодня перетинають кордон з Франції, Бельгії та Німеччини для роботи в Люксембурзі.

Люксембург демонструє прогресивне ставлення до транспорту. Цього літа уряд запровадив безкоштовний транспорт для дітей та молоді до 20 років.

Учні середніх шкіл можуть використовувати безкоштовні автобуси між закладом та домом. Загалом проїзд терміном до двох годин коштує лише 2 євро, що в країні на всього 2,590 кв. км охоплює практично всі поїздки.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*