Любомльським малолітнім правопорушникам показали фільм «Діти за ґратами»

11.03.2016 / Новини

У Любомльському районі на обліку в поліції перебувають 6 неповнолітніх, які скоїли правопорушення.

Днями для них був проведений профілактичний захід, в ході якого були продемонстровані відео лекторії на тему: «Адміністративна відповідальність неповнолітніх» та «Особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх». З метою уникнення повторного вчинення злочинів та правопорушень, було продемонстровано фільм «Діти за ґратами», вкотре роз’яснено порядок відбування покарання з випробуванням.

Присутнім було роз’яснено поняття адміністративного правопорушення; вік, після досягнення якого настає адміністративна відповідальність; заходи впливу, що застосовуються до неповнолітніх; а також привернуто увагу присутніх до правопорушень, що посягають на громадський порядок та громадську безпеку (дрібне хуліганство, куріння тютюнових виробів у заборонених місцях, розпивання алкогольних напоїв у заборонених законом місцях та ін..).

Також підлітки були ознайомлені з особливостями кримінальної відповідальності неповнолітніх (поняття суб’єкту злочину; вік, з якого може наставати кримінальна відповідальність; види покарань, що застосовуються до неповнолітніх та ін..).

Джерело

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*