Любомльським безробітним розповіли, як успішно зайнятися зеленим туризмом

02.06.2017 / Новини

У Любомльському районному центрі зайнятості відбулося відкриття освітнього проекту «Школа підтримки культури і туризму».

Учасниками заходу стали 15 безробітних, які зацікавилися ідеєю створення агросадиб та провадження зеленого туризму.

Про це інформує сайт Волинського обласного центру зайнятості.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Надія Акіф’єва зазначила, що сільський зелений туризм – це прекрасна можливість повернутися до природи, землі, власного коріння. З кожним роком він стає популярним і серед сільського населення.

Спеціаліст відділу культури Любомльської РДА Петро Якубук ознайомив присутніх з нормативно-правовою базою ведення зеленого туризму в Україні та наголосив, що для започаткування перспективного виду само зайнятості, насамперед, потрібно розрекламувати свою агросадибу через Інтернет, віднайти власну «фішку», яка зацікавить потенційних гостей.

Любомльщина багата природними ресурсами: в районі налічується 12 озер, 9 річок, є багаті флорою та фауною ліси, створені 4 рекреаційні зони для відпочинку.

Для бажаючих пізнати архітектурну та культурну спадщину краю розроблені туристичні маршрути, багато позитивних емоцій принесуть традиційні місцеві святкування «Юріївські наспіви», День міста, окрасою яких стануть виступи фольклорних колективів району, виставки виробів народних умільців краю, неодмінно пройде парад духових оркестрів. Духовним осередком краю став Свято-Олександроневський жіночий монастир в с.Городне.

Під час заходу безробітні висловлювали свої міркування щодо організації зеленого туризму, створення агросадиб. Однозначним було те, що сьогодення вимагає ініціативності, послідовності та наполегливості в досягненні поставленої мети.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*