Любомльський та Шацький райони – у зоні інформаційної небезпеки

23.03.2016 / Новини

Приблизно 50 населених пунктів Волині практично не мають українських каналів, тому потрапляють під вплив пропаганди. Про це стало відомо 23 березня під час конференції на тему: «Шляхи забезпечення абсолютного покриття на території Волинської області українським та регіональним телевізійним мовленням».

200 тисяч жителів Волині не мають можливості дивитися жодного українського каналу. Приблизно 50 населених пунктів області перебувають у зоні інформаційної небезпеки, бо змушені дивитися білоруські канали, що займаються російською пропагандою.
У прикордонних частинах Любомльського, Шацького, Любешівського, Ратнівського, Володимир-Волинського районів приймаються лише 1-3 програми українського аналогового телебачення. «1+1» покриває 80% області, «Інтер» – 65 %, «Аверс» та «Нова Волинь» – 60%. Проблема в тому, що більша частина Волині перебуває на аналоговому телемовленні, яке хочуть вимкнути до 2018-го, а цифрове недоступне приблизно 40 % жителям області через відсутність частот.

Олег Черниш, член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, розповів, що єдиний шлях для вирішення ситуації – розповсюдження цифрового радіомовлення. Проте наразі, лише 50-70 % території України, за різними оцінками, покриті таким сигналом. Для цього потрібно зробити перепланування частот.

За підсумками конференції вирішили ініціювати пілотний проект із запровадження на території області 100% забезпечення цифрового мовлення, а також написали звернення з цього приводу до Президента України, Кабміну та Верховної Ради України.

Джерело

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*