Любомльський район – серед “аутсайдерів” з виділення коштів на оздоровлення

30.03.2018 / Новини

На Волині розпочалася робота до літнього оздоровчого сезону 2018 року.

Триває і впорядкування дитячих закладів відпочинку, – інформує сайт Любомльської РДА.

Заступниця голови обласної державної адміністрації Cвітлана Мишковець на засіданні регіональної міжвідомчої комісії з питань організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей поцікавилася, скільки коштів передбачено в регіоні для охоплення відпочинком дітей, зокрема й пільгових категорій.

Загалом цього року заплановано виділити 2,5 мільйони гривень, як субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на придбання путівок для оздоровлення дітей, котрі потребують особливої соціальної підтримки на умовах співфінансування 50% на 50%. Окрім цього, міськвиконкоми та райдержадміністрації передбачили для зазначених потреб стільки ж. Щодо об’єднаних територіальних громад, то вони запланували ще 1,8 мільйонів гривень, – повідомив заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Олександр Ткачук.

Щодо “аутсайдерів” у виділенні коштів на придбання путівок, то ними, за словами Олександра Ткачука виявилися Іваничівська, Любомльська, Самарівська та Смідинська об’єднані територіальні громади. Ще ряду ОТГ вдалося запланувати лише невелику кількість коштів для оздоровлення дітей.

Враховуючи зазначене, заступник голови облдержадміністрації дала доручення активізувати роботу з залучення більшої кількості коштів на оздоровлення Волинських дітей. Світлана Мишковець переконана: виділення навіть невеликої суми піде на користь та дозволить заповнити дозвілля більшої кількості учнів влітку, а відтак – вберегти їх від негативних речей.

Разом із тим, учасники засідання комісії обговорили основні вимоги щодо безпеки харчування та перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку, а також вжиття усіх необхідних заходів задля забезпечення у них належного рівня пожежної безпеки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*