Любомльський лісівник облаштував джерело (ФОТО)

14.08.2017 / Новини

Майстровитий і активний лісівник поставив цієї весни аж три нових малих рекреаційних пункти. Одна бесідка – біля чорноплідно-горобиного раю.

Про це повідомляє прес-служба волинських лісівників.

Тут особливо гарно двічі на рік, коли зацвітають кущі, тоді ніжним біло-рожевим запашним цвітом вкривається понад гектар площі.

А ще – восени, коли виблискують-манять з-поміж зелені чорні, налиті намистини кетягів цієї корисної терпкої ягоди.Одне із таких джерел у своєму обході нещодавно привів до ладу майстер Головненського лісництва ДП «Любомльське ЛГ» Володимир Литвинюк. Почистив, збудував колодязь. Тут же зробив місце для відпочинку, звів бесідку, мангал змурував із каміння. Прочистив стежину, бо місцина із джерелом причаїлася подалі, у гущавині лісу. У кожної криниці, або «криньки», як називають їх місцеві, є своя історія. Колись до 1960-х років у цих місцевостях стояли хутори, криниці після життя людей  залишились, хоч і позаростали. Багато сміття довелось викидати, аби привести до дії джерело. Як ділиться своїми спостереженнями лісник, люди, які ідуть повз, або ж відпочити, або ж трудівники у лісі, звертають до криниць, щоб втамувати спрагу, набратися сили…

Інша – неподалік за селищем Головне, теж у вигідному місці серед зелені. А у планах, поділився майстер лісу, влаштувати ще два малих рекреаційних пункти. І один з них – також буде розташований біля криниці, яку почистять, приберуть, вдихнуть нове життя.

Нехай усі, хто опиниться у наших лісах, мають приємність влаштувати пікнік у затишних бесідках, відпочити, насолодитись красою шумливих сосен. А відпочиваючи на лоні природи, не слід забувати про дотримання і культури, і Правил пожежної безпеки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*