«Любомльський лісгосп» завітав до Куснищанської школи (фото)

13.04.2016 / Новини

Представники підприємства «Любомльський лісгосп» завітали на заняття зі шкільного лісництва до учнів 8-9 класів Куснищанської школи Любомльського району.

Гостям із державного підприємства провів екскурсію учитель Петро Антонюк.

Цей молодий чоловік, маючи за плечима вищу освіту лісівника Київського університету та пропрацювавши перед тим спочатку у міжгосподарському, а потім – у Прибузькому лісгоспах, сьогодні виховує молоде покоління.

«При нагоді стараємося якнайчастіше бувати у лісі. Брати участь у посадці, спостерігати за заготівлею, якщо поблизу маніпулятор працює, і по гриби ходимо, а потім розпізнаємо по довідниках, якого знайшли, і лікарські рослини збираємо, колекцію жуків хочемо створити. Діти самі якщо знайдуть щось цікаве, то приносять. Усі експонати – тепер у кабінеті. Кабінет хоч і невеликий, але затишний. Тут – необхідна література, наочні зразки із ведення лісівництва, напрацювання школярів, грамоти, дипломи»,- каже Петро Антонюк.

Нещодавно у школі відчинились двері нового кабінету для занять із лісівництва, про який керівник Петро Антонюк давно мріяв і який сам обладнав.

На подвір’ї за школою разом із вихованцями він заклав невеликий розсадник. Пильнування і плекання території навколо навчального закладу – також у їхньому обов’язку. Так, минулого року посіли І місце в області з озеленення пришкільної ділянки. У планах – створити дендропарк, висадити різні породи дерев, назви яких будуть на відповідних табличках. Чимало грамот здобуто і у інших різноманітних змаганнях, конкурсах, як обласних, так і всеукраїнських. Нині готуються до виступу в обласному зльоті учнівських лісництв.

Джерело

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*